De focus van Verwiel & Wijngaard ligt op betrokkenheid bij alle partners, of dat nu opdrachtgevers of medewerkers zijn. Omdat onze projectmedewerkers zorgdragen voor de beleving van uw gasten, verwachten wij van hen gedrevenheid, een proactieve houding en oog voor detail.

Tegelijkertijd mogen zij hetzelfde van ons verwachten. Mede daarom hebben wij een intern opleidingstraject ontwikkeld. Elke medewerker van Verwiel & Wijngaard moet tenminste de basistraining hiervan doorlopen en het geleerde in de praktijk beheersen.

Vervolgtrainingen

Na de basistraining kunnen medewerkers zich verder bekwamen door de partijentraining, de bartraining en de dinertraining te volgen. Nadat zij op uiteenlopende evenementen in diverse rollen goed hebben gepresteerd, kunnen ze aanvullende trainingen volgen, waarbij ook managementvaardigheden worden onderwezen. Worden ook deze trainingen met goed gevolg afgelegd, dan kunnen ze doorgroeien tot partymanager.

Kwaliteit borgen

Het primaire doel van de trainingen is om medewerkers taakvolwassen te maken door hen kennis en vaardigheden bij te brengen. In de praktijk blijken de trainingen hen tevens te enthousiasmeren en motiveren. En omdat er in groepen wordt getraind, wordt ook de teamgeest gestimuleerd.

Voor een verdere borging van de kwaliteit heeft elke vestiging van Verwiel & Wijngaard een kwaliteitsteam. Deze teams zijn aanwezig op locatie om de prestaties van de medewerkers te beoordelen en waar nodig bij te sturen. Door die permanente evaluaties tilt Verwiel & Wijngaard de dienstverlening naar een nog hoger niveau.